Eigen keurmeester voor elektrisch gereedschap en klimmaterieel

Veiligheid gaat boven alles in ons werk. Gelukkig gebeurt er zelden iets ernstigs met onze medewerkers. En dat willen we graag zo houden. Daarom zorgen we dat het gereedschap en materieel dat we gebruiken, veilig is en blijft.

 

Elektrisch gereedschap, klimmaterieel en hijsmaterieel moet volgens de wet jaarlijks door een deskundige geïnspecteerd worden. Elektrisch gereedschappen, zoals kabelhaspels en boormachines, moeten voldoen aan de NEN 3140 norm uit het ARBO-besluit. Tijdens deze keuring wordt naar de staat van het apparaat gekeken en gecontroleerd of er geen veiligheidsrisico’s zijn, zoals beschadigingen van het aansluitsnoer. Ook wordt getest of de apparatuur goed werkt, dat bijvoorbeeld een boor stevig klemt in de boorkop en er geen sprake is van lekstroom. Deze inspectie moet door een gecertificeerde keurder worden gedaan. Ieder gekeurd apparaat krijgt een sticker en een keuringscertificaat waarop in detail de bevindingen van de keurmeester staan genoteerd.

 

Voorheen besteden we deze keuringen uit. Onlangs heeft onze medewerker Caimin Filarski een opleiding gevolgd tot keurmeester. Hij mag nu voor ons alle elektrische gereedschappen keuren. Ook klimmaterieel, zoals steigers en trappen mag hij inspecteren. Alle resultaten legt hij nauwkeurig vast. Ook onze onderaannemers kunnen bij hem terecht voor de officiële keuring van hun gereedschappen. Zo zijn we zeker dat alle apparatuur en materieel waarmee onze mensen werken, veilig zijn!

keurmeester_beeld keurmeester_beeld