Snagstream houdt het onzichtbare zichtbaar

Aan de rij van BIM, LEAN en ketensamenwerking kunnen we een nieuwe term toevoegen die ons helpt nog efficiënter projecten op te leveren: Snagstream. De meeste aannemers werken met deze digitale tool, dus kunnen wij niet achterblijven.

 

Snagstream is een innovatief, digitaal gereedschap dat zorgt voor structuur bij het controleren, vastleggen en rapporteren waardoor we onze projecten sneller kunnen opleveren met minder faalkosten. Met behulp van een app op smartphone of tablet, kunnen projectleiders foto’s maken van situaties op een project en hierbij opmerkingen plaatsen over wat goed is of juist nog verbeterd moet worden. En zo ja, door wie.

 

Onze projectleiders hoeven niet meer aan de slag met pen, papier en een aparte camera, maar verwerken alles digitaal in hun iPad. De resultaten van deze inventarisatie kunnen direct worden verspreid onder de betrokkenen. De projectleiders hoeven dus niet alles naderhand nog eens uit te werken. Ook kunnen de geconstateerde tekortkomingen, fouten en gebreken direct worden verholpen. De opdrachtgever krijgt automatisch een melding wanneer dit is gebeurd.

 

Door alles digitaal vast te leggen kan het gehele project goed worden beheerd: tekeningen, formulieren en andere documenten kunnen eenvoudig worden uitgewisseld. Na het ’snaggen’ kunnen we een digitale en printbare rapportage overhandigen met een uitgebreide fotorapportage. Dat biedt een groot voordeel voor onze opdrachtgevers en de gebruikers van de gebouwen waarin wij afbouwwerkzaamheden uitvoeren: zo blijft het werk zichtbaar, dat we onzichtbaar aftimmeren achter de voorzetwanden en tussenwanden, verbergen boven de plafonds en onder de vloeren die we neerleggen. Handig tijdens het onderhoud! Bij Banier nemen we verantwoordelijkheid voor onze eigen kwaliteit. Dus zetten we vanaf nu Snagstream in bij al onze nieuwe projecten.

 

Met Snagstream kunnen we bovendien nog beter de veiligheid van onze mensen en andere betrokkenen op de projecten garanderen. De app is namelijk ook zeer geschikt voor werkplekinspecties. De projectleider maakt tijdens het werk foto’s ter bewijs dat gaten bijvoorbeeld goed zijn afgedekt, er leuningen zitten in trappenhuizen waar wordt gewerkt, etc. Klopt er onverhoopt iets niet, dan wordt er direct actie ondernomen. Zo kunnen we ook naar onze opdrachtgevers aantonen dat we veilig werken.

Snagstream2 Snagstream2
snagstream1 snagstream1